Kategorie

Zioła jednorodne

Nowości
Szybki kontakt
31713093
tel. 509 044 812
        
509 044 814

Informacje

Papryka słodka Wędzona

2,50 zł

Producent:PUH Artemida
Wysyłka:48 godzin

Ilość:szt.

Zastosowanie:
Papryka słodka Wedzona Piement de la Vera jest oryginalną hiszpańską papryką. Otrzymywana jest z najlepszej jakości owoców papryki, która jest suszona i wędzona na drewnie dębowym. Przyprawę używa się do przyrządzania wędlin, sosów, grillowanych mięs, marynowania mięsa, drobiu i ryb.

Waga: 20g.

Kraj pochodzenia Hiszpania

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:

Tymianek

2,00 zł

7 zielonych skarbów
user/images/min/product_mid/1378664356_7 zielonych skarbow.jpg 7 zielonych skarbów OPIS: 7 zielonych skarbów to herbata która urzeka wyjątkową kombinacją smaku, aromatu i niezwykłych walorów zdrowotnych pochodzących z zielonych i białych herbat i owoców. Wyjątkowe połączenia pięciu gatunków herbat – 4 zielonych i 1 białej, daje z siebie to, co najlepsze, tworząc napar o wyjątkowych walorach smakowych i zapachowych. Uzupełnieniem herbat są owoce ananasa, truskawki oraz płatków słonecznika. Herbata uwodzi swoim zapachem i smakiem wszystkie zmysły, pozwalając na chwilę relaksu o każdej porze dnia.  WŁAŚCIWOŚCI: - SENCHA - Bardzo dobrze wpływa na trawienie. Szczególnie polecana po posiłkach. Katechiny i taniny posiadają silne właściwości przeciwutleniające, zwalczające wolne rodniki. Polifenole, chronią organizm przed wieloma schorzeniami i spowalniają procesy starzenia. Polecana diabetykom, ponieważ zawiera goryczki, które zapobiegają wzrostowi poziomu cukru we krwi, regulują wydzielanie żółci, pobudzają apetyt i ułatwiają trawienie, nasilając przy tym procesy redukcji tkanki tłuszczowej. Polifenole obecne w zielonej herbacie Sencha przyspieszają zamianę tłuszczu w energię, co wiąże się z systematyczną utratą wagi. - GUNPOWDER – zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby nowotworowe, bardzo pozytywnie wpływa na krwiobieg sercowo-naczyniowy. Pobudza, dodaje energii i doskonale oczyszcza organizm z toksyn. Wzmacnia układ oddechowy i nerwowy, pomaga w koncentracji, gdyż aktywizuje pracę mózgu. Dzięki silnym działaniom bakteriobójczym i neutralizowaniu działania kwasów trawiennych, zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i ułatwia przyswajanie pokarmów. - CHUN MEE – zwalcza szkodliwy cholesterol, zawarte w niej antyoksydanty niwelują działanie wolnych rodników opóźniając procesy starzenia organizmu, pita regularnie wzmacnia serce oraz oczyszcza organizm z toksyn, znajduje również zastosowanie w profilaktyce antynowotworowej. - PI LO CHUN – Jedna z najsławniejszych i najrzadszych chińskich herbat. - PAI MU TAN – posiada trzy razy większe właściwości przeciwutleniające i  przeciwrakowe niż zielona herbata. - ANANAS – Dzięki zawartości bromeliny stał się nieodłącznym składnikiem diet. Dowiedziono skuteczności tego enzymu jako środka przeciwzapalnego. Stymuluje organizm do walki z komórkami rakowymi. Bogaty w błonnik dzięki czemu sprawia, że ma delikatne właściwości przeczyszczające, regulujące pracę układu pokarmowego. Zmniejsza poziom cholesterolu we krwi aż o 10 procent, zawartość błonnika sprawia, że jest wspaniałym uzupełnieniem diet odchudzających, ananas jest bogatym źródłem witaminy C,  przeciwutleniacza, który pomaga w tworzeniu kolagenu, w metabolizmie tłuszczy i w przyswajaniu żelaza przez organizm. - TRUSKAWKA - Zawiera dużo witaminy C, więcej niż owoce;cytrusowe oraz szereg witamin z grupy B w tym B1, B2 oraz witaminę PP. Jest także bogatym źródłem mikro i makroelementów – wapnia, fosforu, żelaza, potasu i manganu. Wapń i fosfor wpływają korzystnie na wzmocnienie kości, natomiast żelazo jest bardzo istotne dla organizmu ze względu na procesy krwiotwórcze, dzięki czemu jedzenie truskawek przeciwdziała anemii. Posiada właściwości antynowotworowe oraz właściwości bakteriobójcze. Z punktu widzenia odchudzania, truskawki są polecane także ze względu na to, iż posiadają w swoim składzie bromelię – enzym rozkładający białko pokarmowe, dzięki temu uzyskujemy również łatwiejsze spalanie tłuszczów i węglowodanów. Truskawki zawierają cukier– fruktozę, dzięki czemu ma ona niski indeks glikemiczny, stąd po spożyciu nie ma nagłych skoków insuliny co pozwala na to, aby owoc ten był jedzony przez diabetyków. Zawierają bardzo dużą ilość wody, która pozwala na oczyszczenie organizmu, usunięcie nadmiaru toksycznych płynów ustrojowych a w rezultacie obniżenie wagi ciała. Truskawki są także bardzo dobrym składnikiem diety antycelulitowej. Woda zawarta w tkance celullitowej jest także łatwiej eliminowana w  wyniku oczyszczającego działania truskawek.  SKŁAD: ZIELONE HERBATY: Sencha, Gunpowder, Chun Mee, Pi Lo Chun, BIAŁA HERBATA: Pai Mi Tan, OWOCE: ananas, truskawka, kwiat słonecznika, delikatny aromat truskawkowy. SPOSÓB PARZENIA: Na 1 filiżankę ok. 200 ml należy użyć pół łyżeczki suszu, wtedy herbata będzie miała delikatny smak, bez goryczy z garbników. Należy ja zalać woda o temperaturze około 75 -80 stopni Celsjusza (10-12 minut po zagotowaniu). Pierwsze parzenie maksymalnie 3 minuty, ponieważ z herbaty wytrąca się teina – składnik silnie pobudzający (u niektórych osób może nawet wystąpić kołatanie serca! jeśli ten czas będzie dłuższy). Napar po tym czasie można zlać do drugiej filiżanki. Kiedy liście wystygną można je zaląc ponownie. Wtedy otrzymamy napar relaksujący, oczyszczający i niezwykle smaczny. WAŻNE: Zielone herbaty aromatyzowane należy parzyć bardzo dokładnie. Wydłużenie czasu zaparzania może spowodować, że zaniknie smak dodatków, a herbata stanie się bardziej gorzka. Jeśli użyjemy dużej ilości herbaty możemy ten proces przyspieszyć. Waga: 50 g. 9,00 zł koszyk,powiedz, 306

7 zielonych skarbów

9,00 zł

Bora Bora - owocowa
user/images/min/product_mid/1378701786_hawajskie noce0.jpg Bora Bora - owocowa OPIS: Jeśli marzysz o tym, aby zamknąć oczy i znaleźć się na słonecznych Hawajach musisz spróbować tej wspaniałej owocowej mieszanki, zamkniętej w aromacie tropikalnych owoców. Herbata urzeka zarówno wyglądem jak i smakiem owoców. Bogaty skład kusi swoim zapachem, że nie sposób się jej oprzeć. WŁAŚCIWOŚCI: Hibiskus bogaty jest w antocyjany, polifenole, flawonoidy, które chronią przed chorobami oraz zachowują młodość, a także w witaminę C oraz kwasy organiczne. Najwięcej związków tych zawartych jest w kielichach kwiatu. Pomaga w leczeniu nadciśnienia. Zapewnia prawidłowy poziom złego oraz dobrego cholesterolu. Dzięki wolnym rodnikom, zawartym w wyciągach z suszonych kielichów, hibiskus chroni wątrobę. Działa również przeciwzapalnie, antybakteryjnie, lekko przeczyszczająco, moczopędnie. Z powodu zawartości witaminy C, stosowany jest podczas przeziębień oraz w przypadku obniżonej odporności. Jabłka zawierają ponad 20 cennych składników, posiadają wysoką zawartość kwasów owocowych oraz witamin A, B1, B2, C i E, bardzo dobrze regulują przemianę materii, są stosowane w różnych dietach odchudzających. Wzmacniają system immunologiczny. Przeciwutleniacze (polifenole – kwercetyna) zawarte w jabłkach działają przeciw nowotworom jelita grubego i wątroby oraz chronią system nerwowy przed stresem oksydacyjnym. Zapobiegają chorobie Alzhaimera i Parkinsona. Pektyny wpływają na florę bakteryjną w jelicie grubym, a tym samym regulują perystaltykę jelit, obniżają stężenie złego cholesterolu we krwi i trój glicerydów. Potas wpływa dodatnio na prace serca i układu nerwowego, jak również wzmacnia system odpornościowy organizmu. Krzem (pierwiastek urody) ma wpływ na zdrowy wygląd włosów i paznokci. Papaja poprawia trawienie, wspomaga procesy odchudzania. Dodaje organizmowi sił i witalności. Owoce czarnego bzu leczą nerwice, stany zapalne żołądka, biegunka, niedomagania wątroby, niestrawność, żółtaczkę, zaparcia, nerwobóle, kamicę moczową. Owoce działają przeciwbólowo, usuwają z organizmu toksyny i szkodliwe produkty przemiany materii. Owoce maliny są bogate w witaminy: C, E, B1, B2, B6 oraz substancje mineralne: wapń, potas, magnez, żelazo, sporo fosforu i miedzi. Są doskonałym środkiem zwalczającym gorączkę. Truskawka ma właściwości antynowotworowe oraz właściwości bakteriobójcze. Sposób parzenia: 1 łyżeczkę suszu owocowego zalewamy wrzątkiem ok. 200 ml i parzymy pod przykryciem około 10 minut. WAŻNE: Owoce po zaparzeniu nadają się do zjedzenia. Smacznego! SKŁAD: Hibiskus, płatki słonecznika, płatki bławatka, owoce: jabłka, papai, czarnego bzu, maliny, truskawki, aromat. Waga: 50 gram 7,00 zł koszyk,powiedz, 308

Bora Bora - owocowa

7,00 zł

Pu-erh Doskonała sylwetka

8,00 zł

Gałka muszkatołowa mielona

3,50 zł

Gorczyca biała mielona

1,50 zł

Koszyk
...jest pusty

Zobacz
Producent
PUH Artemida

Inne produkty

Powiadomienia

Papryka słodka Wędzona

Powiedz znajomemu




Powiedz o tym produkcie swoim znajomym
Recenzje
Napisz recenzję tego produktu!
Bestsellery
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.